Založ si blog

Výbuch na ruskom trhovisku zabil 15 ľudí a desiatky zranil

Bratislava, 9. septembra – Obeťami teroristického útoku na trhu v ruskom Vladikavkaze (Severné Osetsko) sa podľa posledných informácii stalo 15 ľudí. Minimálne 70 civilistov utrpeli zranenia rôznych ťažkostí, niektoré médiá však uvádzajú tvrdia, že sa toto číslo blíži k stovke. Medzi obeťami podľa nepotvrdených informácií sú aj deti.

Explóziu spôsobilo približné 30-40 kilogramov výbušnín odpálených o 11:22 (miestneho času) vo vozidle, ktoré malo byť priparkované pri hlavnom vchode na centrálne trhovisko, ktoré údajne patrí medzi najnavštevovanejšie miesta vo Vladikavkaze. Kým prvotné informácie hovorili iba o trhavine, v médiách sa už objavili informácie o tom, že sa vo vozidle našli zvyšky samovražedného útočníka. Teroristický útok praktický kopíruje nešťastie, ku ktorému došlo v marci 1999. Vtedy explózia výbušniny, umiestnenej takmer na rovnakom mieste, si vyžiadala životy viac ako 50 ľudí a ďalších 300 bolo zranených. Návštevníci trhoviska boli cieľom útoku aj v novembri 2008, keď samovražedná útočníčka sa odpálila vo vozidle súkromnej MHD, pri mieste dnešného útoku. Atentát vtedy zabil 11 civilistov a 40 ľudí utrpelo zranenia rôznych ťažkosti.

V súvislosti s útokom polícia zvýšila mieru bezpečnosti v meste a okolí. Všetky bezpečnostné zložky pracujú v pohotovostnom režime, žiaci škôl boli prepustení domov. Kvôli veľkému preťaženiu sa v meste čiastočne prerušilo telefonické spojenie mobilných sieti. Najväčšie obavy vyvoláva podozrenie, že by sa v meste mohlo ešte stále nachádzať viac výbušnín. Z tohto dôvodu, okamžite po nešťastí, sa zasahujúce zložky pokúšali z miesta výbuchu dostať zranených aj ďalších prítomných civilistov, z obáv, že by sa výbuch mohol zopakovať.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302860x
Priemerná čítanosť článkov: 2133x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy