Založ si blog

Rumunský senát odmietol zdaniť čarodejnice

Bratislava, 9. september – Rumunský senát na utorkovom rokovaní odmietol prijať zmenu zákona, ktorá mala zaviesť zdaňovanie všetkých ziskov čarodejníkov a veštcov.

Návrh zákona pochádzal z dielne Demokratickej liberálnej strany a predkladateľmi boli hneď dvaja poslanci. Okrem iného upravoval povinnosť oboch uvedených skupín svoje služby dokladovať blokmi a potvrdenkami a zaväzoval veštcov k právnej zodpovednosti v prípade, že sa ich predpovede nenaplnia.

Ako uviedol jeden z predkladateľov, Alin Popoviciu, dôvodom neúspechu predloženého zákona, boli obavy senátorov, že ich postihne kliatba. V súčasnosti nie je jasné, či sa predkladatelia pokúsia v budúcnosti tento zákon predložiť na opätovné prerokovanie.

Rokovanie o pochybnom návrhu sa uskutočňuje na pozadí ekonomickej krízy, v ktorej sa krajina ocitla. Od júla platí v Rumunsku 24 percentná daň z pridanej hodnoty, čo je o 5 percentuálnych bodov viac, ako doteraz. K radikálnemu kroku musela vláda pristúpiť, aby splnila podmienky pre získanie pôžičky od Medzinárodného menového fondu. Len v minulom roku si krajina musela požičať 20 miliárd eur, aby bola schopná zaplatiť dôchodky a mzdy štátnych zamestnancov.

Dodajme, že to nie je prvý raz, čo rokovanie rumunského senátu vyvolalo prekvapenie verejnosti. Tak v roku 2008 senátori odhlasovali právnu normu, ktorá stanovila povinnosť médií vysielať rovnaké množstvo pozitívnych a negativných správ. Kontroverzný zákon vtedy zrušil až Ústavný súd Rumunska, na žiadosť poslancov z politickej strany, do ktorej patria aj predkladatelia utorkového návrhu.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302801x
Priemerná čítanosť článkov: 2132x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy