Založ si blog

Rusko má miliónovú armádu

Bratislava, 1. november – V rámci reformy ruskej armády sa počet vojakov v krajine skrátil na 1 milión, vyhlásil v nedeľu (31.10) minister obrany Ruska Anatolij Serďukov. Podľa jeho slov v tomto roku bude v armáde slúžiť 150 tisíc dôstojníkov, 100 – 120 tisíc profesionálov so seržantskou hodnosťou a zvyšne tri štvrte milióna by mali tvoriť vojaci, ktorí vykonávajú povinnú vojenskú službu.

Reforma Ozbrojených síl Ruskej federácie bola ohlásená ešte v októbri 2008. Okrem zmenšovania počtu vojakov plánuje Serďukov prijať opatrenia na zlepšenie sociálneho zabezpečenia a modernizáciu vojenskej výzbroje. Ukončenie reformy je naplánované na rok 2020, kedy sa počíta s úplnou výmenou zastaranej vojenskej techniky, ktorá už nespĺňa kritéria potrebné pre prevenciu pred súčasnými svetovými hrozbami.

V krajine v týchto mesiacoch prebieha jesenná fáza nástupu do služby, v ktorej sa počíta s prijatím 278 800 civilistov. Dĺžka povinnej služby je 12 mesiacov a podľa ministra, rezort v súčasnosti so zmenou tejto lehoty nepočíta.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 303154x
Priemerná čítanosť článkov: 2135x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy