Založ si blog

Gazprom skrátil viac ako dvojnásobne dodávky plynu do Turecka

Bratislava, 6. septembra – 18 miliónov kubických metrov plynu, miesto 42-och, dodáva Gazprom od dnes pre Turecko, uviedol oficiálny predstaviteľ ruského dodávateľa Sergej Kuprijanov. Spoločnosť sa tak vrátila na pôvodné množstvo, ku ktorému ju zaväzuje bilaterálna zmluva.

Gazprom v priebehu desiatich dní, od 25. augusta až do nedele 4. septembra, poskytoval svojím tureckým partnerom pomoc pri prekonávaní následkov výbuchu na potrubí, ktoré viedlo zemný plyn z Iránu. Ruský štátny koncern zabezpečil v tomto období celkovo 426 miliónov kubických metrov plynu cez potrubia Blue Stream, ktoré spájajú obe krajiny cez dno Čierného mora.

„Nie je to prvýkrát, v priebehu posledných rokov, čo sme zväčšili objem denných dodávok na základe žiadosti z tureckej strany, z dôvodov ťažkostí pri získavaní plynu z iných zdrojov. Sme aj naďalej ochotní pomáhať partnerom, čo svedčí o spoľahlivosti Gazpromu ako dodávateľa,“ prízvukoval Kuprijanov.

Turecko je v súčasnosti už dlhodobo druhým najväčším zákazníkom ruského plynového giganta. Len v tomto roku plánuje Gazprom zabezpečiť pre krajinu 30 miliárd kubíkov plynu (, z toho 16 cez Blue Stream), čo je o 10 miliárd viac ako v minulom roku.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom Egypta a Kataru na prímerie v Pásme Gazy

06.05.2024 19:11

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 303346x
Priemerná čítanosť článkov: 2136x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy