Založ si blog

Na byt v centre Moskvy musí priemerná rodina šetriť 113 rokov

Bratislava 16. apríl – Priemerná ruská rodina by musela šetriť minimálne 113 rokov, aby si mohla kúpiť byt stredných rozmerov v elitnej štvrti v centre Moskvy. Drahšie bývanie v luxuse ponúka už len Hongkong, kde tamojšia rodina na podobný byt musí zarábať viac ako dve storočia. Vyplýva to z výsledkov prieskumu prestížnej realitnej kancelárie Chesterton, ktorá okrem iného v roku 2009 sprostredkovávala v Londýne kúpu budovy pre štátny Investičný fond Líbye za viac ako 135 miliónov eur.

 

glagolevo-park.ru

 

Experti vychádzali zo štatistických údajov, podľa ktorých príjem priemernej rodiny z Moskvy je 24.280 eur ročne, pričom cena luxusného bytu stredných rozmerov je takmer 2,7 milióna eur. V najdrahšom Hongkongu je cena podobného bytu o viac ako 200.000 menšia. V porovnaní s Moskovčanmi však rodina z tejto čínskej administratívy zarobí o polovicu menej.

Lepšie však na tom s dostupnosťou bývania nie sú ani ďalšie veľké mestá. V Londýne je tento ukazovateľ na úrovni 65 rokov a v New Yorku len o 10 rokov menej. Reálnejšie čísla boli zaznamenané v Kyjeve (39 rokov), Paríži a Ženeve (32 rokov).

Najlepšie ukazovatele z luxusných megapolisov má Abú Dhabí. Tamojšie rodiny s priemerným príjmom takmer 100.000 eur ročne by si byt v elitnej štvrti mestá mohli kúpiť už za 11 rokov. Ako však poukázali odborníci na tento ukazovateľ vplýva aj veľkosť rodiny. Kým v Európe a Rusku má často rodina len dvoch ľudí, v Spojených arabských emirátoch je to 10 ľudí.

Rusko sa drží na vrchole rebríka aj v zozname nízkej dostupnosti bežného bývania. Podľa údajov medzinárodnej realitnej agentúry Evans je krajina spomedzi 40 hodnotených krajín na 5 mieste. Tamojší obyvatelia potrebuje na kúpu bytu dostávať priemerný plat aspoň 26 rokov. Najhoršie je v tomto ukazovateli Maroko, kde sa ceny bytov pohybujú na úrovni šesťdesiat siedmich priemerných ročných platov a naopak najlepšie USA. Američan si môže podľa týchto údajov kúpiť strechu nad hlavou za menej ako tri priemerné ročné platy.

 

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302326x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy