Založ si blog

Rusko po prvýkrát predalo emisie. Za dvojnásobok slovenskej ceny

Bratislava, 7. januára – Ruská federácia po prvýkrát od roku 2004, keď krajina ratifikovala Kjótsky protokol, využila právo predať svoje kvóty na emisie CO2. Obchod s 290 tonami emisií uzavrela ruská spoločnosť Gazprom nefť a dvojica japonských podnikov Nippon Oil a Mitsubishi. Posledná z menovaných odhadla celkovú sumu dohody na 3,3 milióna eur, teda viac ako 11,3 eura za tonu, informovala dnes tlačová agentúra Reuters.

Predstavitelia japonských spoločnosti zatiaľ neprezradili, či tieto kvóty využijú na to, aby pokryli vlastnú výrobu, alebo ich budú ďalej realizovať na trhu s emisiami.

segodnya.ua

Emisné kvóty skončili v japonských firmách aj po obchode so Slovenskom v roku 2008. Spoločnosť Interblue Group, ktorá mala sídliť v garáži, ich kúpila za cenu 5,05 eura za tonu. Podľa neoficiálnych informácií ich následne predávala ďalej za 8 eur.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302342x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy