Založ si blog

Putin dostal od Bulharov šteniatko

Bratislava, 13. november – Predseda vlády Bulharska Bojko Borisov dnes počas tlačovej konferencie daroval ruskému premiérovi Vladimirovi Putinovi šteniatko bulharskej rasy. Borisov podal ruskému kolegovi psa, Putin ho vzal na ruky, pritlačil k hrudi, pobozkal a odchádzajúc poďakoval bulharskému premiérovi, opisuje situáciu tlačová agentúra RIA Novosti.

„Daroval som Vladimirovi Putinovi bulharského psa a dúfam, že táto typická bulharská rasa mu prinesie radosť,“ vysvetlil bulharský premiér po bilaterálnom rokovaní lídrov dvoch krajín.

РИА Новости

Hlavnou témou pracovného stretnutia bola otázka energetickej spolupráce. Práve Bulharsko má byť vstupnou bránou do Európy pre plynové potrubia South Stream (Južný potok), ktoré budú prechádzať z Ruska po dne Čierneho mora. Obe krajiny dnes podpísali zmluvu o vytvorení spoločného podniku South Stream Bulgaria AD, ktorý bude mať za úlohu vypracovať technicko-ekonomické základy, postaviť a následne sa starať o úsek plynovodu na území balkánskej krajiny. „Dnes Bulharsko dostáva od Ruska za tranzit malého množstva plynu do iných krajín približne 600 miliónov dolárov. Ak však uskutočníme projekt Južného potoku, tak Bulharsko bude dostávať, len za to, že na jeho území leží potrubie, takmer 2,5 miliardy dolárov. Tieto peniaze sa dajú použiť na to, aby sa dostal plyn k spotrebiteľom za nižšie ceny,“ obhajoval Putin spoluprácu.

РИА Новости

Predstavitelia Gazpromu zároveň vylúčili, že by úlohu Bulharska mohlo nahradiť Rumunsko, ktoré by mohlo prijímať do 63 miliárd kubických metrov plynu na svojom pobreží. Napriek tomu, rokovania s predstaviteľmi Bukurešti nie sú ukončené a krajina sa do projektu môže stále zapojiť, aj keď už len ako príjemca potrubia z Bulharska.

Plynovod South Stream sa má v Bulharsku rozdeliť dvoma smermi a odtiaľ pokračovať do Grécka, Talianska, Srbska, Maďarska, Slovinska, Chorvátska a Rakúska. Spustenie projektu je naplánované na 31. december 2015, hlava Gazpromu však dnes nevylúčil, že by jeho realizácia mohla byť o 4 mesiace kratšia.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 301727x
Priemerná čítanosť článkov: 2125x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy