Založ si blog

Koncert so skladbou „Zabi fízla“ skončil policajným zásahom

Bratislava, 23. október – Policajné vedenie Sverdlovskej oblasti Ruska dnes poprelo medializované informácie o tom, že zásah polície počas koncertu skupiny „Psychea“ v Jekaterinburgu odštartovala skladba „Zabi fízla“, ktorú v tom momente hrali na pódiu.

Ako prvý o rozohnaní divákov informoval bulvárny internetový portál Life News, včera krátko pred polnocou. Podľa autora článku, ktorý následne prebrali ďalšie médiá, zásah polície sa uskutočnil okamžite po skončení skladby s provokačným názvom. Polícia mala údajne vypočuť všetkých účastníkov zhromaždenia a svoje konanie vysvetľovala tým, že text pesničky, ktorá vyzýva prebodnúť policajtovi krk bajonetom, obsahoval výzvy k extrémizmu.

Hovorca miestnej polície však označil tieto vyjadrenia za snahu heavymetalovej skupiny urobiť si na policajnej rázii reklamu. Podčiarkol, že v moment zásahu žiadna podobná skladba v Klube PV nehrala. Polícia podľa neho musela ukončiť koncert pre celú radu porušení.

Vedenie baru nemalo povolenie na podujatie, ktoré sa navyše uskutočňovalo na otvorenej scéne po 23 hodine, čím rušilo nočný pokoj. Po príchode polícia zabavila v bare asi 10 škatúľ s alkoholom bez licencie a drogy. Pri kontrole sa tiež ukázalo, že podnik porušoval pravidla požiarnej bezpečnosti.

Po zverejnení tohto vyjadrenia administrácia Life News bez vysvetlenia publikovanú správu odstránila.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302635x
Priemerná čítanosť článkov: 2131x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy