Založ si blog

V centre Moskvy zastrelili hlavu ruského podsvetia

Bratislava, 16. september – V centre Moskvy neznámi páchatelia spáchali atentát na hlavu ruského podsvetia Aslana Usojana, viac známeho pod prezývkou „Dedo Chasan“.

K vražde, podľa predbežných informácií, došlo približne o pol ôsmej večer (CET), keď Usojan vychádzal z budovy na Tverskoj ulici (jedna z najdrahších obchodných ulíc na svete). Neznámi útočníci na neho trikrát vystrelili, pričom ho zasiahli do brucha. Záchranári sa muža pokúšali resuscitovať na mieste činu, ako aj na ceste do nemocnice, no 73-ročný šéf podsvetia zraneniam v sanitke podľahol.

Na mieste nešťastia v súčasnosti pracujú kriminalisti, ktorí už objavili nábojnicu 9mm kalibru. Predpokladá sa, že bol vystrelený z pištole značky Makarov.

Vražda šéfa podsvetia môže byť súčasťou snahy o prerozdelenie sfér vplyvu v kriminálnom svete, domnieva sa člen parlamentnej komisie pre bezpečnosť Alexander Gurov. „V kriminálnom svete sú sféry vplyvu rozdelené, ako vlastníctvo, ale občas vnútri vznikajú konflikty,“ povedal Gurov. Zároveň však nevylúčil, že mohlo ísť aj o pomstu nejakého vysokopostaveného mafiána.

Aslan Usojan sa postavil na čelo ruského podsvetia v roku 2009, po tom, čo pri atentáte v Moskve zahynul jeho predchodca Vyačeslav Ivaňkov, známy vo svete ako „Japončik“. Toho páchatelia počkali v zaparkovanom vozidle a keď vyšiel z reštaurácie, vystrelili naňho špeciálne upraveným nábojom. Napriek tomu, že prežil ešte niekoľko mesiacov, nakoniec týmto zraneniam podľahol.

Japončik mal byť v Moskve údajne pre riešenie niekoľkoročného konfliktu v ruskom podsvetí medzi Usojanovým a hlavou ďalšej kriminálnej organizácie Tarielom Oniani „Taro“. Podľa neoficiálnych informácií sa mal zastať v tomto konflikte práve obete dnešného útoku. Druhý aktér sporu dostal pred dvoma mesiacmi 10-ročný trest za únos a vydieranie.

Prvé informácie hovorili o tom, že na mieste streľby bolo objavené telo ešte jedného muža, o ktorom bolo známe iba, že je jeho priezvisko Bagramyan. Nič iné o ňom zatiaľ nie je známe.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302361x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy