Založ si blog

Zastrelený terorista bol synom policajného vyšetrovateľa

Bratislava, 12. septembra – Identifikácia ozbrojeného muža, ktorého ruské bezpečnostné jednotky zastrelili v sobotu, počas zásahovej akcie v dagestanskom meste Derbent, preukázala, že je ním pohrešovaný Arsen Achmedov, syn šéfa vyšetrovacieho oddelenia derbentskej polície.

„Zabitý bol identifikovaný ako Arsen Achmedov, narodený v roku 1984. Bol členom takzvanej derbentskej diverzno-teroristickej skupiny. Pri ňom sme objavili samopal, zásobníky a muníciu,“ krátko komentoval situáciu policajný predstaviteľ.

Zásah voči mladíkovi prebiehal od piatku, keď ho vo večerných hodinách blokovali v jeho byte v 12-poschodovej budove. Na výzvu vzdať sa odpovedal streľbou, nikto z členov bezpečnostných služieb, však nebol zranený. Útok na povstalca, ktorý mal pri sebe bohatú zásobu munície, bol zahájený až v sobotu pri úsvite, keď sa podarilo zabezpečiť bezpečnosť ostatných civilistov.

Achmedov odišiel z domu začiatkom júla tohto roku a vzhľadom na to, že sa nikdy nevrátil domov, viedla polícia až do tejto chvíle po ňom pátranie.

Ide tak už o druhý prípad v priebehu 4 týždňov, keď medzi páchateľmi bol syn vysokopostaveného člena bezpečnostných zložiek. V auguste polícia informovala o tom, že sa jej podarilo zadŕžať organizátora vraždy zástupcu hlavy policajného vyšetrovateľa Dagestanu Junusa Chulatajeva. Výsluch preukázal, že zadŕžaným bol člen teroristickej jednotky a syn samotného zavraždeného, iba 18-ročný Gadžimurat Chulatajev, ktorý osobne otvoril vrahom dvere do bytu spiaceho zavraždeného a plánoval podobný osud, pre brata, ktorého mali prijať pracovať do miestnej prokuratúry.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 303063x
Priemerná čítanosť článkov: 2134x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy