Založ si blog

Šéf ruských tajných služieb zahynul pri výbuchu vozidla

Bratislava, 2. september – Hlava FSB pre Cumanidskú oblasť Dagestanu Ahmed Abdulaev dnes, približne o 8 hodine ráno, zahynul pri bombovom atentáte v obci Agavali. Vozidlo predstaviteľa ruských tajných služieb vybuchlo v okamihu, keď sa posadil za volant vozidla. Na miesto nešťastia takmer okamžite dorazil policajt, ktorý natrafili na dvojicu podozrivých mužov. Pri pokuse zadŕžať ich, sa pravdepodobní páchatelia pustili na útek, pri ktorom postrelili policajta. Muž zákona je v súčasnosti hospitalizovaný s ťažkým zranením.

Za posledné dva týždne ide už o tretí závažný zločin proti vysokopostaveným predstaviteľom administrácie v Dagestane. 22 augusta neznámi v tejto istej oblasti uniesli podplukovníkova pohraničných služieb FSB a jeho šoféra zavraždili. O štyri dni neskôr sa extrémisti pokúsili o atentát na miestneho úradníka pre vzdelávanie. Pri explózii zaparkovaného auta vtedy boli zranení traja členovia ochranky. Samotný cieľ útoku – Džambulat Salavov, však vyviazol bez zranení.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302869x
Priemerná čítanosť článkov: 2133x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy