Založ si blog

Na ruskú ambasádu v Bielorusku zaútočili fľašami so zápalnou zmesou

Bratislava, 31. august – Skupina neznámych útočníkov v pondelok večer, krátko pred 21. hodinou (CET), zaútočila na územie ruskej ambasády v Minsku dvoma fľašami so zápalnou zmesou. Pri útoku nikto z personálu administrácie nebol zranený. Jeden z „koktailov Molotova“ prerazil zadné sklo a začal horieť v priparkovanom vozidle, no členom tamojšej ochranky sa podarilo požiar uhasiť bez pomoci hasičov. Polícia v súčasnosti prípad prešetruje a pátra po vinníkoch, ktorí boli podľa bieloruských vyšetrovateľov dvaja.

Ruská ambasáda sa už obrátila na ministerstvo zahraničných veci Bieloruska oficiálnou nótou, v ktorej vyžaduje, aby sa zapojilo do vyšetrovania incidentu a prijalo opatrenia, aby sa podobne udalosti v budúcnosti neopakovali. Bieloruský adresát označil útok ako „kriminálny žart chuligánov“, ktorý bol zameraný na zhoršenie bielorusko-ruských vzťahov.

Dodajme, že oficiálne vzťahy dvoch krajín sa v posledných mesiacoch značne ochladili. Príčinou zmeny bol ropný a plynový konflikt, odmietnutie Bieloruska uznať nezávislosť Abcházska a Južného Osetska a v neposlednej rade trojdielny dokumentárny film „Krstný tatko“, odvysielaný celoštátnou televíziou NTV, ktorý bol zameraný výlučne na kritiku bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302390x
Priemerná čítanosť článkov: 2130x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy