Založ si blog

Starosta Moskvy: Neviem prečo som vstúpil do Putinovej strany. Starostom už nechcem byť.

Bratislava, 9. október – Vladimir Resin, ktorý dočasne zastáva pozíciu starostu Moskvy, sa v rozhovore pre ruskú súkromnú televíziu NTV priznal, že nevie vysvetliť prečo vstúpil do vládnej strany Jednotné Rusko. „Ja vám ani úprimne neviem povedať, prečo som vstúpil,“ odpovedal novinárom Resin. Jeho prijatie bolo pritom spracované v rekordnom čase – 5. októbra podal žiadosť a už stredu 6. októbra bol slávnostne do strany premiéra Vladimira Putina prijatý.

Predtým Resin tvrdil, že išlo iba o formalitu. Podľa jeho slov, praktický bol členom strany už skôr a prijatím túto skutočnosť iba oficiálne potvrdil.

Niektoré médiá špekulovali o tom, že vstup dočasného starostu do strany môže súvisieť s tým, že práve vládna strana Jednotné Rusko musí podľa zákona predložiť prezidentovi už v najbližšom období mena nových kandidátov na pozíciu, ktorá sa uvoľnila po tom, ako Dmitrij Medvedev z nej odvolal 28. septembra Jurija Lužkova pre stratu dôvery. Členstvo v strane by umožnilo Resinovi byť v zozname kandidátov, no on sám pre televíziu vyhlásil, že nechce, aby mu túto pozíciu ponúkali. „Nikto mi nemusí toto ponúkať. Byť starostom musia ponúknuť človeku, ktorý je o 20-25 rokov mladší. A ja ani neplánujem (pozn. kandidovať),“ komentoval 74-ročný politik tieto dohady.

Resin sa nevyhol ani rezonujúcej téme presunu 98 metrov vysokej sochy Petra I. z Moskvy. Napriek tomu, že sa pôvodne hovorilo o tom, že s myšlienkou odstrániť jeden zo symbolov predchádzajúcej moskovskej vlády prišiel práve on, aj keď sa na schvaľovaní tohto projektu v minulosti podieľal, najnovší člen Jednotného Ruska naznačil, že sa mu táto myšlienka nepozdáva. „Mám rád miesta, kde som sa učil, kde som sa prechádzal. Mám rád to, čo som postavil. Ja aj Petra I. ľúbim,“ priznal sa.

Vladimira Resina na jeho pozícii už v najbližšom období nahradí kandidát z radov Jednotného Ruska, ktoré vyhralo posledné voľby do moskovského parlamentu. Strana už viac ako týždeň aktívne rokuje o menách minimálne troch kandidátov, ktoré musí predložiť na výber prezidentovi krajiny. Očakáva sa, že by tento zoznam mohol byť zverejnený už dnes, v opačnom prípade, legislatíva strane necháva na rozhodovanie už len 3 dni.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302662x
Priemerná čítanosť článkov: 2131x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy