Koncert so skladbou „Zabi fízla“ skončil policajným zásahom

23. októbra 2010, russianews, Nezaradené

Bratislava, 23. október – Policajné vedenie Sverdlovskej oblasti Ruska dnes poprelo medializované informácie o tom, že zásah polície počas koncertu skupiny „Psychea“ v Jekaterinburgu odštartovala skladba „Zabi fízla“, ktorú v tom momente hrali na pódiu.

Ako prvý o rozohnaní divákov informoval bulvárny internetový portál Life News, včera krátko pred polnocou. Podľa autora článku, ktorý následne prebrali ďalšie médiá, zásah polície sa uskutočnil okamžite po skončení skladby s provokačným názvom. Polícia mala údajne vypočuť všetkých účastníkov zhromaždenia a svoje konanie vysvetľovala tým, že text pesničky, ktorá vyzýva prebodnúť policajtovi krk bajonetom, obsahoval výzvy k extrémizmu.

Hovorca miestnej polície však označil tieto vyjadrenia za snahu heavymetalovej skupiny urobiť si na policajnej rázii reklamu. Podčiarkol, že v moment zásahu žiadna podobná skladba v Klube PV nehrala. Polícia podľa neho musela ukončiť koncert pre celú radu porušení.

Vedenie baru nemalo povolenie na podujatie, ktoré sa navyše uskutočňovalo na otvorenej scéne po 23 hodine, čím rušilo nočný pokoj. Po príchode polícia zabavila v bare asi 10 škatúľ s alkoholom bez licencie a drogy. Pri kontrole sa tiež ukázalo, že podnik porušoval pravidla požiarnej bezpečnosti.

Po zverejnení tohto vyjadrenia administrácia Life News bez vysvetlenia publikovanú správu odstránila.