V Rusku sa potopil remorkér. Minimálne štyria námorníci neprežili

27. augusta 2010, russianews, Nezaradené

13:34 Správa bola rozšírená o druhy odstavec

Bratislava, 27. august – Remorkér „Alexej Kuvalovský“, so 14 námorníkmi na palube, sa potopil dnes v noci v mori Laptevovcov, približne 30 kilometrov od pobrežia. Troch členov posádky sa podarilo zachrániť. Do pátrania po ďalších je zapojené približne 60 záchranárov, tri vrtuľníky, skupina potápačov a niekoľko plavidiel, ktoré už sú na mieste nešťastia. Do tejto chvíle sa podarilo nájsť tela dvoch námorníkov.

Krátko poobede (CET) hovorkyňa regionálnej pobočky ministerstva pre mimoriadne situácie Jekaterina Potvorová informovala o tom, že sa záchranárom podarilo objaviť tela ďalších dvoch mužov. „Telá si všimli vrtuľníky, na čo boli zdvihnuté na palubu tankera „Lenaneft 2064″,“ informovala Potvorová. Zároveň ohlásila, že počas noci (časový posun 9 hodín) budú záchranné akcie pozastavené. Osud ďalších 7 mužov, ktorí sú vo vode už takmer 18 hodín, ostáva aj naďalej neznámy.

Pátranie sťažujú aj meteorologické podmienky. Podľa posledných údajov je na mieste, kde sa potopilo plavidlo vietor o sile 10-15, miestami 18, metrov za sekundu, slabý dážď a teplota vzduchu 8 stupňov Celzia. Vlny dosahujú výšku 2-3 metre.