Založ si blog

Ženy v minisukniach vyčistia Petrohrad od snehu

Bratislava, 8. februára – Predstaviteľky nežného pohlavia našli nový spôsob ako nalákať zahraničných turistov do severnej metropoly Ruska. Na štvrtok (10.2.) si ženy z hnutia XZ naplánovali v Petrohrade akciu čistenia snehu, ktorej sa plánujú zúčastniť v minisukniach a lodičkách na vysokom opätku.

gluma.net

Podľa organizátorky akcie svoju účasť na podujatí už prisľúbilo 20 žien. Ich cieľom bude, za pomoci páčidiel a lopát, vyčistiť jednu z ulíc mesta od snehu a ľadu. Zároveň si ženy na seba dajú helmy, ktoré by ich mali chrániť pred povestnými cencúľmi, ktoré každú zimu ohrozujú obyvateľov mesta. Len pred necelým mesiacom jeden z nich zabil v Petrohrade iba šesťročného chlapca.

Líderka hnutia Alexandra Jelisejeva motiváciu žien vysvetlila nedostatkom mužov zo zahraničia. Podľa jej slov práve nevyčistené ulice a stav mesta ich odrádza od zámeru navštíviť kultúrnu metropolu Ruska.

Hnutie XZ bolo založené pred pol rokom. Svoje korene má na Ukrajine, kde vzniklo ženské hnutie Femen, ktoré sa už viackrát dostalo do pozornosti tamojších médií účasťou na podujatiach topless. Ich ruské kolegyne z Petrohradu sa po prvýkrát spomínali v lete 2010. Vtedy sa striekaním z vodných pištoli na chodcov, snažili uľahčiť zvládanie nadmerných letných horúčav.

Podľa predpovedí počasia by mohla teplota v Petrohrade v dobe konania akcie poklesnúť až na -8 stupňov Celzia.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Štefan Harabin, ta3

VIDEO: Prezidentský kandidát Štefan Harabin. Rusko nepovažuje za agresora, chce neutralitu Slovenska

19.03.2024 07:00

O post prezidenta Slovenskej republiky vo voľbách v roku 2024 sa uchádza 10 ľudí.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 09:06

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 301501x
Priemerná čítanosť článkov: 2123x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy