Založ si blog

Rusko: Bývalý podpredseda vlády pravdepodobne pôjde do väzenia

Bratislava, 2. december – Bývalý prvý podpredseda vlády Ruska (1997-1998) a jeden z lídrov opozičného hnutia Solidárnosť Boris Nemcov bol odsúdený na trest 15 dní odňatia slobody. Moskovský súd prijal takéto rozhodnutie na základe predložených dôkazov, ktoré mali jednu z najvýraznejších postav ruskej opozície usvedčiť v neuposlúchnutia zákonnej výzvy členov polície.

Obvinený svoju vinu odmieta a je rozhodnutý obžalovať rozhodnutie súdu. V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy nazval rozsudok „hanbou“, „výsmechom nad zdravým rozumom“ a snahou zastrašiť opozíciu zo strany vlády. Policajnú správu, ktorá mala dokazovať jeho vinu, označil za sfalzifikovanou, pričom sa novinárom posťažoval, že dva dni, vrátane silvestrovských sviatkov, údajne strávil v cele predbežného zadržania bez okien a postele.

echo.msk.ru

Nemcov bol zadŕžaný 31. decembra podvečer, počas nepovoleného mítingu radikálnej opozície v Moskve, ktorý bol naplánovaný na rovnakom mieste a v rovnakom čase ako ten, na ktorý predstavitelia iných protivládnych organizácií dostali od administrácie hlavného mesta súhlas. Podľa oficiálnej verzie sa bývalý líder strany Zväz pravicových síl pokúsil násilne prejsť cez policajné obkľúčenie okolo demonštrantov. Obvinený však tvrdí, že žiaden zákon neporušil a poukazuje na to, že súd pri rozhodovaní odmietol brať na vedomie video nahrávky z miesta činu a to aj vrátane tých, ktoré spravili samotní predstavitelia polície.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302467x
Priemerná čítanosť článkov: 2130x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy