Založ si blog

Medvedev: Rusko kašle na hodnotenia diplomatov v dokumentoch WikiLeaks

Bratislava, 22. december – Rusko kašle na hodnotenia vnútornej situácie v krajine, ktoré vyplývajú z vyhlásení diplomatov uverejnených v dokumentoch, umiestnených na portáli WikiLeaks. „Vcelku kašleme na to, čo sa hovorí v diplomatických kruhoch, ktoré hodnotia tie, či iné spoločenské procesy v našej krajine. Sú to len názory. Omnoho dôležitejšie je to, čo sa deje v skutočnosti,“ citovala ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva tlačová agentúra RIA Novosti.

ruvr.ru

Zároveň však, v diskusii so študentmi polytechnickej univerzity v indickom Mumbaji, priznal, že pri rokovaniach ľudia majú sklony používať tvrdšie výrazové prostriedky. „Tiež ich používame. A preto, ak by takýto únik sa uskutočnil z jadra nášho ministerstva zahraničných veci, alebo dokonca z tajných služieb, mnohí naši partneri, vrátane Američanov, by dostali spŕšku emócií, prečítajúc si o sebe teplé slova,“ uviedol.

Celkovo činnosť portálu, ktorý len v tomto roku uverejnil stovky tisíc tajných dokumentov, hodnotil ako rozporuplnú. Hlavným mínusom je podľa neho skutočnosť, že spoločnosť v súčasnosti nie je pripravená na uverejnenie diplomatických správ, ktoré podliehajú utajeniu. „Diplomacia, to je tichá práca a diplomati často musia prijať opatrenia zložité, nepopulárne a sem-tam dramatické,“ vysvetlil.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302594x
Priemerná čítanosť článkov: 2131x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy