Založ si blog

V Rusku sa dnes uskutoční takmer 8 tisíc volieb

Bratislava, 10. októbra – Nedeľa 10. októbra bola v Rusku vyhlásená Jednotným dňom hlasovania. Celkovo sa v krajine uskutoční približne 7 800 volieb a miestnych referend, ktoré obsadia 53 259 mandátov rôznych politických úrovní, vrátane hláv miestnych samospráv. Na rôzne pozície kandiduje v celej krajine okolo 109 tisíc ľudí. Ide tak o najmasovejšie voľby v histórii samostatného Ruska.

Počas Jednotného dňa hlasovania si šesť regiónov zvolí zástupcov do miestneho parlamentu. Vo všetkých šiestich budú kandidovať poslanci strán federálneho parlamentu – Jednotné Rusko, Spravodlivé Rusko, KPRF (komunistická strana), LDPR (liberálna strana); mimoparlamentní Patrioti Ruska kandidujú v štyroch subjektoch, Pravá vec v dvoch a pravicové Jablko iba v jednom.

Prvé okrsky, na Čukotke, Kamčatke v Jakutsku a Magadanskej oblasti sa otvorili o 22:00 CET v sobotu (9.10), posledné o 7:00 CET v Kaliningradskej oblasti Ruska. Ministerstvo vnútra uvádza, že na bezpečnosť počas volieb bude dozerať asi 100 tisíc ľudí, z toto takmer 90 tisíc policajtov, viac ako tisíc vojakov a po 4 tisíc zo súkromných bezpečnostných služieb a občianskych združení.

Prvé predbežné výsledky plánuje Centrálna volebná komisia ohlásiť po 18:00 CET, pričom posledné údaje potrebné na skompletizovanie neoficiálnych výsledkov hlasovania, by mala mať k dispozícii už v pondelok ráno, 11. októbra.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302356x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy