Založ si blog

Rusko posilni ochranu raketových vojsk, kvôli fotografiám v blogu

Bratislava, 8. septembra – Ruské ministerstvo obrany bolo nútené prijať bezpečnostné opatrenia na zmenu ochranného zabezpečenia na území jednej zo základni raketových vojsk pri Moskve (presne rozmiestnenie sa neuvádza), po tom ako sa v internete na jednom z blogov objavili fotografie vojenských jednotiek. Na publikovaných fotografiách autor zachytil útočnú raketovú techniku, rozmiestnenú na uzavretom území, informoval vysokopostavený anonymný zdroj tlačovú agentúru RIA.

„Na ministerstve obrany vedia o tejto publikácii. V súčasnosti velenie jednotky, u ktorej boli fotografie spravené, uskutočňuje kroky, ktoré majú viesť k odstráneniu nedostatkov v bojovej ochrane na území vojenskej základne,“ potvrdil zdroj.

Zároveň však uviedol, že vyšetrovatelia majú vážny dôvod sa domnievať, že časť snímkov spravil niekto z ľudí, ktorí majú povolený prístup k danému tipu techniky a následne ich poskytol blogerovi. Tieto podozrenia sa však v súčasnosti stále prešetrujú.

„Bojová ochrana môže byť nielen viditeľná, ale aj skrytá. Na základe právnych noriem má vojenská služba právo použiť proti ľuďom, ktorí nemajú povolenie a nezákonne sa nachádzajú na území chráneného vojenského objektu, zbrane,“ upozornil na záver zdroj, aby vopred varoval prípadných záujemcov zopakovať čin blogera.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302349x
Priemerná čítanosť článkov: 2129x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy