Založ si blog

Ruský premiér kritizoval vlastnú stranu

Bratislava, 28. august – Vládna strana jednotné Rusko a jej ťažkopádna vládna štruktúra nespĺňajú všetky očakávania ruského premiéra Vladimíra Putina. Bývalý prezident, ktorý sa stal predsedom strany s dvoma miliónmi členov v máji 2008, to vyhlásil v piatok v rozhovore s novinármi.

„Celkovo, človek nemôže byť vždy spokojný, a čo sa týka spoločenského diania, tak to je vždy veľmi krehká sféra, ktorá sa týka tisícok ľudí. Ďaleko nie vždy všetci ľudia, ktorí sa hlásia k istému cieľu, reálne, v praxi a v živote sa ich snažia dosiahnuť. Exituje veľa osobných záujmov, bohužiaľ, často sú zištné,“ odpovedal Putin na otázku novinárov o jeho postojocj k strane.

Zároveň však uviedol, že napriek nedostatkom, strana zohráva veľmi dôležitú spoločenskú úlohu. „Pri všetkých mínusoch, a zopakujem, tých je veľmi veľa, je strana konsolidujúcim prvkom v spoločnosti a v rámci svojich možnosti, najmä v parlamente, ponúka nástroje na riešenie problémov, najmä v krízových situáciách,“ podčiarkol.

Premiér priznal, že by sa krajine podarilo prekonať poslednú ekonomickú krízu, aj bez Jednotného Ruska, ktorému predsedá, no domnieva sa, že by to bolo cenou omnoho väčších obetí. „Nedokázali by sme súčasne prijať opatrenia protikrízového charakteru v ekonomickom, finančnom a bankovom sektore a súčasne, napríklad, zvýšiť dôchodky – to by bolo nereálne,“ poukázal Putin.

Strana Jednotné Rusko vznikla 1. decembra 2001 a už v roku 2003 získala parlamentnú väčšinu. Nasledujúce voľby v roku 2007 si svoje pozície významne posilnila, keď získala ústavnoprávnu väčšinu so 70 percentami všetkých parlamentných miest. Jej najbližším politickým prenasledovateľom je Komunistická strana Ruska, ktorá má v parlamente len 57 zo 450 parlamentných stoličiek.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302461x
Priemerná čítanosť článkov: 2130x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy