Založ si blog

Každý tretí Rus očakáva zhoršenie ekonomickej situácie

Bratislava, 26. august – Najnovší prieskum Celoruského centra výskumu verejnej mienky (CCVVM) preukázal, že napriek tomu, že väčšina Rusov (32 percent) predpokladá, že ekonomika krajiny zažíva svoje najhoršie obdobie práve teraz, počet pesimistov, ktorí očakávajú zhoršenie situácie v budúcnosti, medzimesačne narástol z 25 na 30 percent. Najmenší podiel (27 percent) majú respondenti, ktorí sa domnievajú, že ekonomická kríza je už zažehnaná a je teda otázkou minulosti.

„Stále menej Rusov veria v úspešné ekonomické predpovede. Od mája pokračuje trend znižovania sa indexu predpovede zmeny situácie v ekonomike v najbližšom roku (z 24 percent v máji, na 5 percent v auguste 2010),“ uvádza správa CCVVM.

Výsledky zaznamenali významný obrat aj v prieskume vnímania zmeny ekonomickej situácie v Rusku už v roku 2011. Len 41 percent respondentov si v auguste myslelo, že sa situácia v budúcom roku zlepši, čo je o 7 percentuálnych bodov menej v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom. Naopak počet respondentov, ktorí očakávajú, že rok 2011 bude z ekonomického hľadiska horší narástol o 8 bodov, na 42 percent.

Prieskum tiež ukázal, že najviac domácej ekonomike dôverujú obyvatelia Južného federálneho okruhu a mestá s menej ako 500 tisíc obyvateľmi. Naopak negatívne budúcnosť krajiny vidia v Centrálnom a Uralskom federálnom okruhu, obyvatelia Moskvy, Petrohradu a ďalších veľkých miest.

Prieskum sa uskutočnil na vzorke 1600 ľudí druhý augustový víkend (14-15.8) vo viac ako 140 mestách Ruska.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 302573x
Priemerná čítanosť článkov: 2131x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy