Založ si blog

Bono zaskočil k Medvedevovi na šálku čaju

Bratislava, 24. august – Ruský prezident Dmitrij Medvedev sa v utorok popoludní stretol s lídrom známej írskej kapely U2 Bonom Vox. Počas spoločného stretnutia v prezidentskej rezidencií v Soči sa dvojica venovala problematike rozvojových krajín a infekčných ochorení. Okrem závažných otázok sa prezident so spevákom porozprával aj o hudbe a obľúbených jedlách. Bono následne odovzdal pozdrav výkonného riaditeľa Apple Stevea Jobsa, s ktorým sa Medvedev stretol pred mesiacom a daroval hlave štátu niekoľko zo svojich albumov.

„Venujete sa závažným veciam a to nie je len úlohou politikov, pretože každý z nás je schopný sa zapojiť do riešenia problémov zdravotníctva, boja s chudobou, či následkami krízy. Pritom vám to nebráni skladať prekrásnu hudbu. Väčšinou, keď sa ľudia začnú príliš aktívne zapájať do spoločenských problémov, hudba konči, ale vám sa to nestalo,“ vyzdvihol Medvedev.

Trojnásobný nominant Nobelovej ceny za mier zo svojej strany poďakoval prezidentovi a vyhlásil, že počas svojho historicky prvého turné v Rusku sa pokúsi spoznať čo najlepšie krajinu, ku ktorej chová veľký rešpekt. „Vieme, že ruskí vojaci, ktorý mali obrovské straty, nás zachránili od fašizmu. Chcel by som však zistiť viac o histórii Ruska. Chcel by som vedieť viac o vašej roli lídra. Existujú totiž problémy jednej konkrétnej krajiny, ale aj otázky, ktoré sú spoločné pre cely svet,“ uviedol Bono.

Írsky spevák tiež oboznámil Medvedeva so svojou humanitárnou a charitatívnou činnosťou, a porozprával o svojom nedávnom mesačnom pobyte v Afrike. Hlbšie sa dvojica venovala otázkam detskej obrny a AIDS-u. Ako uviedol Bono, dnes už postačí len 40 centov, aby sa vylúčilo riziko šírenia HIV z matky na jej dieťa. „Dúfame (pozn. Bono v rámci charitatívneho projektu „Product Red“), že do roka 2012 bude tento problém vyriešený a od toho momentu žiadne dieťa nebude infikované AIDSom od svojej matky,“ prízvukoval líder U2.

„Je to dobrý, konkrétny program a veľmi dobrý spôsob riešenia problémov. Porozmýšľame akým spôsobom by sa mohlo Rusko do ich riešenia zapojiť,“ prisľúbil Dmitrij Medvedev.

Rusko spustilo Facebook pre mŕtvych

04.09.2011

Bratislava, 4. september – V Rusku bola spustená nová sociálna sieť, ktorá je venovaná výlučne mŕtvym ľuďom. Portál pomnipro.ru (pamätaj o / spomínaj na) umožňuje internetovým užívateľom registrovať svojich zosnulých príbuzných, priateľov, ale aj slávne osobnosti. Svoj elektronický pamätník už má napríklad Elvis Presley, prevažujú však najmä [...]

Žena vyskočila z desiateho poschodia kvôli záchrane mačiatka

14.06.2011

Bratislava 14. jún – Obyvateľka ruského mesta Ťumeň vyskočila z okna bytu na desiatom poschodí pri pokuse zachrániť svoje mačiatko. O obetavosti mladej ženy informoval regionálny portál NashGorod.ru. K incidentu došlo v piatok (10.6.) v nočných hodinách. Ruska, ktorej meno ostáva utajené, sa rozhodla pre sebaobetavý krok po tom, ako zistila, že sa jej mačiatko [...]

Vjačeslav Bykov ako tréner ruskej reprezentácie končí

21.05.2011

Bratislava, 21 máj – Vjačeslav Bykov, ktorý bol hlavným trénerom ruského hokejového družstva od roku 2006, zrejme na tomto poste skončí. Spolu s ním by mál z družstva odísť aj jeho trénersky partner Igor Zacharkin. Informoval dnes o tom portál Sportbox.ru Podľa informácii servera rozhodnutie vzdať sa trénerského tandemu bolo prijaté v piatok večer (20.5.) počas [...]

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 142
Celková čítanosť: 301734x
Priemerná čítanosť článkov: 2125x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy